HTML

Ani Camino Blog

Friss topikok

  • Filagóra: Kedves Annamária! Az utóbbi néhány hónapban szorgalmasan olvasgatom a caminóról szóló beszámolókat... (2008.04.07. 13:41) Micsoda fogadtatás!
  • Halas: Kedves Aninéni és szerettei! Ma akadtam erre a blogra és rátapadtam, mint a pióca... Kétszer járta... (2007.12.26. 15:15) Furdesrol szo sincs!
  • Marci: Hellóka, irigykedve hallom, hogy az óceán partján csücsülsz, nagyon zsír lehet! Itt akkora a hősé... (2007.07.22. 10:48) Lapzarta meg nincs!
  • Ági Barátnéd: Kedves Barátném, Ani! Remélem, hogy nem én leszek az utolsó hozzádszóló, így lapzárta idején, de h... (2007.07.20. 21:16) Hírzárlat...
  • Edit+Gábor: Kedves Ani! Sok szeretettel köszöntünk, immár itthonról és gratulálunk az Út megtételéhez. A cipőd... (2007.07.19. 18:45) Mi a legszornyubb, ami tortenhet egy zarandokkal?

Linkblog

2007.07.14. 18:36 cirinke

Meg egy kicsit Portomarinrol

Marci, vegre csobbantam! Na nem  a felduzzasztott folyoban, mert ott tilos, hanem egy helyes kis strandon. Az tortent, hogy a szieszta utani varosnezo korutamon egyszercsak mit latok? Turkiszkek feszitett viztukrot! Es mivel 6-kor meg duhongott a kanikula (es  meg 1/2 1o-kor is sut a nap,) visszamentem a furdoruciert. Nem volt messze, az egesz varos 3 utca, de azok jo hosszuak, mindent ossze kellett zsufolni a tarozo miatt. Na de a lenyeg: ez a strand teljesen ingyenes, nincs belepo. Van viszont (kulon noi es ferfi) oltozo, mosdok, wc-k, kabinok. Es minden rendes, tiszta. Biztos, hogy nem az oslakok hasznaljak, amikor en voltam, a furdozok 90 %-a peregrino volt. De itt nem uberel mindent a "fejd meg az idegent!" jelszo...Masnap jo alvas utan keson keltem, mert a terv az volt, hogy kb. 20-at megyek(Eirexe-ig), ott foglalok szallast, es teszek egy 10 km-es kiterot (cucc nelkul, na az milyen lehet?!) Vilar de Donasba, a jakabosok szent temetkezesi helyere. Ez nincs rajta a caminon, de allitolag gyonyoru freskoi vannak.Persze elobb meg at kellett kelni egy keskeny gyaloghidon a kb. Duna-szelessegu vizen. Minden kodben uszik, fentrol csak azt latod, hogy szines hatizsakos egyenek a viz felett setalnak... Szoval szep nyugisan beballagok delre Eirexe-be, es ott mi fogad? Hogy az alberquet bezartak!!! A kovetkezo Palas de Rei, onnan 8 km! Na fel a nyulcipot, 1,5 ora alatt lezavartam, es milyen szerencsem volt! Az UTOLSO agy lett az enyem! Izgalmas volt, amikor ott alltunk sorba a hospitalero elott, es o meg szamol: si,si,si (ez a si voltam en).... completo(megtelt)!" Na persze  csak felso agyam lett, ez nem is a feljutas miatt nem kozkedvelt, hanem azert, mert nincs hova tedd a cuccod, az alsok belakjak a padlot. Mert nagy zsufoltsag van egy ilyen onkormanyzati alberqueben. Es itt aztan tenyleg teljes a koedukacio! Meg az ilyen harcedzett egyutt-tusolonak is durva volt az itteni felallas: belepsz egy ajton, es total szemben 2 tusolofulke, fuggony vagy ajto persze nincs, az egyikben eppen egy no, a masikban pedig egy ferfi volt. De nem lehet kenyeskedni, sorallas van, es ha ki akarod varni, mig tutti egyedul leszel, az tobb ora. Es meg akkor is siman radnyit az, aki csak wc-re megy vagy mosni. Merthogy irto praktikusan ezek a helyek is ott vannak, es termeszetesen  a tusolok UTAN.

Egy kicsit most at kell terveznem az elottem levo napok menetet. Mindenkeppen ugy szeretnek erkezni Santiagoba, hogy mar koran reggel ott legyek. Mert rengeteg elinteznivalom van ott, azon kivul is, ami egy zarandoknak "kotelezo". Meg kell vegyem vagy rendeljem a jegyet Bercelonaba, es kell szereznem egy aranylag reszletes leirast a Finesterra-i caminorol, amit termeszetesen gyalog akarok megtenni. Sok zarandok busszal megy oda, de en gyalog akarok. Ha mar 1000-et terveztem, hat legyen is meg!Vissza majd busszal jovok Santiagoba. Onnan meg valahogy Madrid, onnan meg valahogy Barcelona. Ez meg keplekeny. (Foleg arfuggo.) Szoval, Marci, nincs is olyan sok idom, ha mindezt beleszamitod. Anna, ha ugy lenne a tabor, ahogy te irtad, akkor 25 km-t mennenk. Vagy te erre spekulalsz?! Pirochkaek, van nekunk egy Piszker nevu baratnenk is, tudtok rola valamit? Agi, keszulj, mert a homokduneken allitolag nagyon kemeny jaras esik...Adios!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://anicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr66118030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judit.f 2007.07.15. 09:38:52

793km!!!!!!!!
ez a nyul erzes nagyon egy sz...dolog
Barcelona gyönyörü.
csocsi judit
süti beállítások módosítása